dimecres, 26 de setembre del 2007

Símbols

A mi el camp nou m'agrada, com em va agradar des del principi la Torre Agbar. Crec que és molt important que les ciutats tinguin símbols, que quan vegis la Tour Eiffel pensis en parís, el Big Ben en Londres, el Golden Gate amb San Francisco o l'Empire State amb Nova York. Per exemple, a Madrid, abans de les Torres Kio hi havia molts pocs Edificis que de seguida els associessis amb la ciutat.



Per cert el del València també molarà.

Les alternatives: http://www.racocatala.cat/forum/llegir.php?idf=4&fil=4384

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Aviam a mi tambè m'agrada pero la maqueta alemanya tambè es molt maca, i el de valencia sembla un supositori espacial tret de bola de drac Z!

ivan ha dit...

a part de que em toca els collons que no li donin a arquitectes d'aqui (a mes amb els del ferrater, hi ha un parell que son amics meus) hi ha varies coses que no m'agraden:
- el concurs l'havia guanyat el ferrater pero el laporta i l'acevillo (arquitecte ne cap de l'ajuntament) van obligar a canviar d'opinió a tot el jurat format per gent del club, de l'ajuntament, del colegi d'arquitectes i del barri
- el camp nou es encara dels millors estadis del mon i el va fer un arquitecte poc conegut fora del gremi (pero dels millors de catalunya) és dels mes espectaculars del mon i no te llumetes ni osties
- el que dius dels edificis singulars estic d'acord pero barcelona s'esta convertint en disneylandia: torre agbar, sagrada familia, edifici gas natural, forum, el nou camp nou... l'arquitectura no necessita ser lluminosa ni grandiloqüent per ser espectacular, com era el camp nou fins ara.
- amb l'arquitectura esta passant com amb el cine: hi ha els 4 de hollywood que fan les grans pelicules amb grans pressupostos que les veu tothom pero que no son sempre les millors i les petites pelicules que no tothom veu pero que moltes vegades fan que surtis del cine amb molts millors sensacions.
ara si veus una peli i no es dolenta, als 10 minuts te n'oblides, pero un edifici el pateixes tota la vida (i si l'arquitecte es d'aqui al menys pots anar a cagar-te en ell a casa seva). per aixo en general prefereixo els edifcis sobris (que no avorrits)o sino com a molt algun singular on sigui necessari o marcant moments historics de la ciutat.

amb aixo no vull dir que l'edifici sigui una merda, perque fins que no estigui acabat poden passar moltes coses, pero com a estrategia esta molt lluny del que sempre ha caracteritzat barcelona (pre-forum, clar).
ja se que en general soc no-ista i que no m'agrada res, pero de moment no te molt bona pinta. espero equivocar-me com amb la torre agbar

Pau ha dit...

Àlex, ja està bé que sembli un supositori, així serà més fàcil donar-los pel c...
Ei Ivan, ja t'esperava. Tot i que valoro la teva opinió, per alguna cosa ets arquitecte, no estic d'acord en tres coses fonamentals.
1) això que el Ferrater és d'aquí, depen del què consideris "d'aquí".
2) Tots els edificis que has citat m'agraden. Va molar la discusió sobre la sagrada família, Per cert l'arquitectura de Gaudí (pre-fòrum) era "lluminosa ni grandiloqüent", i li debem molt.
3)L'arquitecte en cap de l'ajuntament, que no conec ni tan sols sé qui és,té molt vot en aquesta decisió, entre altres coses perquè depen de la requalificació del Mini. Clar que si la cosa segueix així amb la venta del Ronaldinho ja en tindrem prou.
Gràcies als dos per opinar, vinga qui s'anima!!!

ivan ha dit...

aclareixo coses:
-el ferrater era el cap visible del projecte que l'havien dut a terme serra-vives-cartagena amb dos desptaxos mes catalans (laia vives i santi vives), dels que hi treballen hi ha minim 4 que son socis del barça i dels que no sopen quan perd (laia vives, santi vives, lluis vives, nacho badia)
-de gaudi nomes n'hi ha hagut un a la historia, al seu costat el foster es de segona divisio.
-la sagrada familia a mi tambe m'agrada
-el triangle del forum es espantos i puc assegurar que es el pitjor edifci de herzog i de meuron (que tambe estaven al concurs del barça)
-l'edific de gas natural es horroros, un edifici de vidre davant del mar... sense comentaris... et recomano que vagis a donar un vol per sota de l'edifici i veuras que no val una merda, i de pas visitar el centre de recerca biomedica (manel brullet) que esta al costat.
-la torre agbar mola i es dels edifcis mes espectaculars que hi ha ara a barcelona pero hi ha edifis arquitectonicament millors
-el laporta va dir que no vendria patrimoni
-l'actitud del laporta i l'acevillo es mafiosa, si no estan al tribunal del concurs no poden opinar i de totes maneres la requalificaio del miniestadi (si es que cal fer-la...) no hauria de dependre de qui guanya el concurs (a no ser que hi hagi interessos amagats)

repeteixo, pero que s'ha de veure que es el que acaben construint

Les Curses més rendibles