dilluns, 17 de març del 2008

Setmana 11, última

Aquesta és la millor setmana d’un entrenament, la darrera. L’únic objectiu ha de ser descansar i assimilar el màxim de gasolina possible, com es tradueix això? Doncs 3 elements són bàsics: molta aigua, pasta o arròs i fruits secs. Tot i que no cal oblidar que el més important és no canviar gaire de rutina i per tant seguir menjant equilibrat. L’alimentació de darrera hora hauria de ser, un plat de pasta, sense massa salsa i acompanyada de pollastre a la planxa i fruita i o yogurt. El sopar ha de ser suficient però no abundant. Per esmorzar una llesca de pa lleugerament torrada amb una mica de pernil dolç, algun cereal i fruita (preferentment plàtan i/o taronja), jo no prenc mai cafè, és massa laxant, però també és recomanable. És important haver esmorzat tres hores abans i si es vol una hora abans de començar una barreta energètica i sempre molta aigua (si és isotònica millor).

Espero que a algú li hagi interessat o li interessi en algun moment aquest entrenament, jo crec que és una bona combinació entre assequible i a la vegada garantia d’acabar una marató més que dignament.

Finalment un parell d’apunts més, hi ha moltes molèsties musculars (petites contractures, sobrecàrregues...) el dolor de les quals pot repercutir també en les articulacions: és a dir molèsties al genoll, quadríceps, bessons, turmells... Una bona manera d’evitar-ho és fer uns estiraments seriosos després de cada entrenament, especialment a les cames, la idea és tensar el múscul fins a un punt que faci una mica de mal i durant uns 8 segons.

Finalment si us ha agradat aquest entrenament torno a insistir que està basat en varis diferents, però especialment en el del Víctor Gonzalo, per tant si mai voleu fer una marató i busqueu professionalitat no dubteu en veure què ofereix ell. www.victorgo.com

Ànims a tots

Les Curses més rendibles