dimecres, 9 de juliol del 2008

Més fotos de Balaguer

Penjo més fotos del Lluís i de la Luchy, es nota que se'ls hi dona bé això. Al final he tornat a posar l'enllaç de Picasa on estan la resta de fotos.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola company,
Després de llegir la teva crònica del triatló de muntanya t’he de donar les gràcies perquè ens agrada que la gent sigui sincera en les seves apreciacions. D’aquesta manera podem millorar de cara a l’any vinent.
Però si em permets m’agradaria comentar-te un parell de detalls que no són del tot certs en la teva explicació:
Centres les teves crítiques a un organitzador equivocat. No som els del Pedala.cat els organitzadors d’aquest triatló (no ho hem estat mai). Aquest triatló l’organitza l’Ajuntament de Balaguer i el Pedala.cat organitza el triatló olímpic. Nosaltres només col•laborem amb l’ajuntament en el disseny i senyalització del circuit de btt.
Dius que és un circuit llarg. Ja fa 3 anys que és el mateix i tothom ho sap. Però et convido un dia a intentar escurçar-lo fins a 20 km. sense perdre atractiu. Pensa que la única alternativa de sortida des de Sant Llorenç és la pujada dels Caçadors i això seria afegir molta i molta duresa. Ah! Del marcatge no en comentes res i em sap greu perquè ningú que no hagi organitzat una prova així sap fins a quin punt n’és de complicat i laboriós. Cada any estem una setmana sencera col•locant cintes, estaques, cartells i esporgant camins.
També dius que ens desviem del camí lògic? No home no!! La primera trialera (Devesa) escurça el camí fins a Vilanova i a partir de Vilanova anem totalment paral•lels a la carretera de Gerb per corriols doncs ho preferim abans que les pistes. Si mires un mapa veuràs que des del Convent de les Avellanes el circuit va totalment recte fins a Balaguer. Més recte, fins i tot, que la carretera de Gerb a Vilanova.
Nosaltres hem dissenyat un circuit com n’hi ha pocs. És tècnicament assequible i divertit per tothom que domini mínimament la btt i és prou dur físicament com ho requereix un Campionat de Catalunya de la especialitat. Que surtin 29 km. per nosaltres està bé perquè així la diversió dura més. No hi estàs d’acord? El problema és sempre el mateix: fas un triatló popular per tenir molta participació o fas una prova del nivell d’un Campionat de Catalunya pensada per als triatletes que practiquen aquesta especialitat? Doncs nosaltres vam aconsellar des del primer any a l’Ajuntament optar per la opció de fer un autèntic triatló de muntanya.
I això ens porta a comentar el tema de la participació. El primer any van venir 115 triatletes, el 2007 van ser 135 i aquest any 150. Creus que és una baixa participació? I en regressió? Tampoc estic d’acord amb tu en aquest punt.
L’any passat hi van haver dos triatlons de muntanya més a Catalunya i no van tenir tanta participació com nosaltres i aquest any només hi som nosaltres i Empuriabrava, que tornen després de 7 o 8 anys amb un triatló que jo en aquells anys feia muntant pneumàtic de carretera i amb mitges de 30 km/h. Imaginat quin desnivell i grau de dificultat.
La situació és que la clientela del triatló de muntanya és la que és i no es pot comparar amb la dels triatlons de carretera.
Després comentes que els avituallaments d’aigua són escassos. L’Ajuntament en va muntar 3. Un cada 10km. O sigui, un cada 40 minuts pels ciclistes més lents. No em sembla poc però és que a Balaguer hi fa molta calor i hi ha gent que va més apurada, és cert. Però organitzar una prova així no és fàcil i si l’organitzador només n’hagués disposat un... ho pocs criticar, però no és el cas. Comentes que vas tenir que donar aigua a algun participant al km.20 després de passar per dos avituallaments. Bé, ja sabem que hi ha gent amb una preparació més justa, que ho passen més malament i que la organització ha de vetllar per ells. Potser et referies a que l’aigua es va acabar pels darrers participants i això ho desconec tot i que admeto que és possible.
Un altre tema que esmentes és el de l’entrega de dorsals i obertura dels boxes. Aquest punt juntament amb cronometratge i el disseny i col•locació de les boies al tram de la natació és a càrrec dels jutges de la federació de triatló.
I em sembla que ja ho he dit tot.
Ah! Insisteixo amb el tema de la participació i en que no pots barrejar pomes i peres i comparar-nos per exemple amb un triatló sprint de Barcelona on hi participaran més de 1.000 persones.
I això del 113 i 114 que no ho he entès. Què vol dir?

Apa, tallo el rotllo. Espero que tornis l’any vinent al triatló de Balaguer on de ben segur algunes coses es milloraran.

Ricard.
C.E.Pedala.cat Balaguer

Pau ha dit...

Ricard, jo també començo sent positiu, donant-te les gràcies per tot el recolzament en tot moment, per ensenyar-nos el circuit en el seu dia (suposo que hauràs llegit que parlem molt bé de vosaltres), i felicitant-te per les novetats personals que vas tenir just abans de la cursa. Sento no haver-te contestat al seu dia però se'm va passar. Ah, i gràcies pel comentari, crec que és un bon contrapunt.
M'agradaria que et quedéssis, però amb dues frases de la crònica: "per les seves característiques i la bellesa dels paratges de Balaguer, si escullen fer una triatló més popular, una esprint de veritat, té tots els alicients per convertir-se en un clàssic" i "dóna ganes de fer-la".
Pel què expliques algunes coses de les que critico no són responsabilitat vostra (tema aigua o boxers) i per tant et demano disculpes per equivocar-me d'organitzador, sigui com sigui el problema hi és. En especial pel tema de l'aigua, tinc la gran sort de no estar normalment en el grup de darrera, però l'aigua normalment s'acaba, ho vaig comprovar a Balaguer i vaig sentir a Banyoles que els hi quedava poca (vaig pensar, "quina putada pels que venen").
En quant al circuit, jo no em refereixo a la línia general, em refereixo a petits cercles que es fan tipus el d'espectacle (que aquest estava molt bé), o la pujada a Gerb després de més de 20km.
Em demanes si estic d'acord o no amb que com més duri la bici més diversió, pel meu gust ha de ser equilibrat amb la natació i el running (però potser estic equivocat, vosaltres en sabeu més).
Finalment jo la participació l'he mirat segons la classificació del 2007 i del 2008 i potser m'equivoco, però no vaig veure progressió, més o menys el mateix nombre.
Finalment, crec que és important que sí que entenguis el tema dels classificats en la 113 i la 114 posició (tot i que també és problema de la federació), si mires els seus parcials de running, veuràs que van fer trampes segur, que és impossible que puguin fer el mateix temps que els primers classificats, que van fer una sola volta, vaja.
Gràcies Ricard.

Pau ha dit...

Dues cosetes més que m'he deixat. Efectivament moltes felicitats perquè el recorregut estava molt ben marcat i així m'ho van comentar els què van participar (la meva dona no es va perdre, i això ho diu tot), tot i que en el tram que ens vam instal·lar(primera foto), més d'un es va equivocar.
I finalment la meva principal queixa eren les dues pujades a l'església, no tant per fer-les, jo crec que al menys una pujadeta és guapa i pròpia d'una cursa de muntanya), sinó per no publicar-ho i posar un recorregut diferent a la web.
Apa, felicitats de nou i endavant

Anònim ha dit...

Hola Pau,
no m'has de demanar disculpes per res. Ni de bon tros.
I menys quan has fet una crítica respectuosa amb l'organitzador i a més ben escrita que això, avui en dia, costa molt de trobar.
Em quedo amb les notes positives i també prenc nota de les negatives perquè, al final, tot el que es comenta d'aquest triatló ho recullo per exposar-li al responsable de l'Ajuntament.
El problema d'aquest triatló és que està fet per gent que mai no n'ha corregut cap i que només coneixen el que organitzen, o sigui, el de Balaguer. S'alimenten de la experiència de les 2 anteriors edicions. I llavors tenen problemes en alguns detalls als que no donen importancia però que en tenen molta: aliment sòlid a la bici, aigua de sobres, aigua en ampolles, gent als avituallaments pro-actius i que t'entreguin les ampolles (no com ho fant alguns que es queden darrera una taula com si fos una botiga), boxes més endreçats i espaiosos i moltes més coses que estic fart de repetir-les i que cada any es fant igual de malament. Tampoc vaig estar d'acord amb el circuit de cursa a peu (de fet ja li havia dissenyat un circuit però van voler fer el seu a l'últim moment). Almenys era igual de dur que la bici (equilibrat en duresa).
Allò que comentes del 113 i 114... segurament van fer la pirula però el noi fa 4 minuts més que el meu crono i podria ser legal però la noia va volar amb un crono de 20 minuts. L'únic desqualificat és un Pedala que va anar a dir-ho als jutges.
I el tema de la volta a Gerb... és una sensació teva perquè aquell tram és més recte que un pal (exagerant una mica). No passa el mateix amb el tram espectacle però la sang ens pot i quan veiem un tram amb atractius pel corredor i espectador no ens hem podem estar.
Ah! també hem tingut molts problemes d'obres al circuit de bici i de cursa a peu i sobretot la riuada que no ens ha permés fer el traçat que voliem i que hagués estat més espectacular i no tan dur (això és per a que t'animis a participar al 09).
Gracies per la teva paciència en respondre'm i per les felicitacions. Ara no sé com ho faré per entrenar com fins ara però ja ho superarem. Per cert, com ho saps?
Fins aviat Pau.
Ricard

Pau ha dit...

Ens veiem l'any que ve.
Ho sé perquè m'ho vas dir tu via mail.

Les Curses més rendibles