dilluns, 14 de juliol del 2008

Run, run, run

Doncs després de 3 o 4 dies de descans de la triatló, el mateix dijous ja vam començar amb l’Enric el reentrenament cap a la cursa de Cavalls del vent del proper dissabte 19 de juliol.

La data escollida ha seguit bàsicament tres factors a més del lògic de la disponibilitat dels que hi anirem.

Dia llarg: La nit més curta de l’any és el dia de Sant Joan. Aquest és un factor important per a aquells que pensen fer Cavalls del vent en més de 14 o 15 hores com és el nostre cas, ja que així podem fer el menor temps possible a les fosques.
1) Relacionat amb això hi ha el tema de la lluna, és a dir agafar una data de cap de setmana en què la lluna estigui propera a lluna plena ja que així la nit no és d’aquelles tant fosques.
2) No coincidència amb altres competicions.

Els dos primers factors ens haguessin dut al 22 de juny, però la triatló de Banyoles del 29 va desplaçar la data fins al 19 de juliol (el 18 hi ha lluna plena). Escollida la data, calia inscriure’ns, aquest va ser el regal dels meus pares (juntament amb la motxilla), i ens van confirmar la reserva tot just la setmana passada.

Hem decidit sortir al voltant de les tres de la matinada del Lluís Estassen, d’aquesta manera farem de nit la forta baixada a Gressolet (on es vulgui o no,no es pot córrer) i arribarem a la pujada al Sant Jordi cap a les 6 del matí, i per tant ja serà de dia quan haguem de creuar el riu i superar els humits rocs. De fet aquest cap de setmana hem anat a fer el recorregut Gressolet - Sant Jordi per reconèixer el recorregut de nit i l’experiència ha estat profitosa ja que ens hem perdut una vegada i desorientat un parell; ara el dia de la cursa, encara que sigui de nit, ja no ens passarà. El que sí serà un handicap serà que no podrem córrer com ho vam fer el passat dissabte en la baixada del Coll de la Bauma a Cal Cerdanyola. Per contra el final serà una baixada en pista cap a Estassen, és a dir un recorregut senzill per si estem cansats i/o és de nit.

Aquesta setmana ja comença de nou la de descans i més que mai de reposició de forces i aliments, la passada ha estat una acumulació important i efectiva de kilòmetres de muntanya amb la motxilla (a més d’alguna sessió d’espining i de natació lights):

Dijous: Circuit de 25km des de la UOC, carretera de les Aigües direcció Horta, Cerdanyola, Can borrell i de nou a la UOC. Ritme 6’29, tot i que amb parades per fer fotos i una bona estona a Sant Medir per recuperar forces. Tot amb l’Enric i amb una motxilla petita amb el Camelbag.

L'Enric corrent per Collserola.

Divendres: 8km amb la Bea per la carretera de les aigües més pujada del Sant Gregori.
Dilluns: Circuit de muntanya pels voltants de la Torre de Collserola amb l’Enric, i ja amb la Motxilla “oficial”, 16km a poc més de 6min/km.
Dimarts: Mateixa volta que el dijous però a més bon ritme i pràcticament sense descansos, temps total 1hora 41 minuts.
Dimecres: Pujada vertical amb l’Òscar fins el repetidor de Collserola i baixar. 13km a 6.36
Dissabte: Prova del recorregut nocturn de Cavalls del vent, Gressolet-Sant Jordi i tornar a Cal Cerdanyola. Realment haurem de caminar molta estona, ritme aproximat de 13min/km. Amb l’Enric i l’Andrés i ja amb la motxilla ben plena.
Diumenge: 6km a 6.20 amb la Bea pel Parc Güell, amb molt desnivell.

Doncs com deia el títol, no he parat de córrer i he acumulat més 100km de muntanya, i això us asseguro que és bastant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei crack!!

No saps com em molaria fer amb vosaltres la part nocturna i recordar vells temps quan tornava de la feina corrents per Collserola... en fin... les P**** guàrdies em tene pillat un cap de setmana més, i m'he de fotre. A més, igual em fliparia i em petaria el genoll :P

Quan vulguis em dius i et passo allò, xò haurem de parlar pq et puc mirar de posar mapes, o al menys preparar-t'ho per que en treguis més profit. Ja diràs.

Apa, a descansar i menjar molt, eh!
Parlem,
Nic

Les Curses més rendibles