dimecres, 6 de març del 2013

Test de Gavela 2*6000

Una temporada més, repeteixo el test. El volia fer avui o demà, però m'arriba que el passat dissabte l'organització de la Marató ens cita a les pistes d'atletisme del Pavelló de la Mar Bella i que el Joako i l'Anna hi van i decideixo fer els deures aleshores.
Encara me'n recordo com fa dos anys, al veure un 6mil a 3.55 o per sota em va entrar més mandra i pànic que per la pròpia marató. És un test ràpid, probablement en aquest sentit sobrevalora casos de poc volum i de qualitat, i són uns ritmes que s'han utilitzat només en séries inferiors al km.
Curiosament aleshores va sortir, i aquesta vegada també.
Molt despistats pel GARMIN comencem un grupet de corredors amb objectiu 3.15 a rodar al voltant de 4.25, fins i tot una mica per sota ja que sé que el gps marca sempre més kms. Però cap a la volta 7 o 8 veiem que el marge d'error és molt gran (fins a 300 metres en 6kms). Això ens fa rodar una mica més lents del què hauríem (uns 30 segons, acabem fent 27 minuts que seria pel test d'objectiu 3.20).
Pel segon 6mil decideixo passar del GARMIN i em comuniquen que hem d'anar a 1'34'' per volta. Referència clara però molt més exigent, i que clavem a la perfeccció. Temps final 23.39 quan havíem d'haver fet +- 23.36 però en progressiu i bones sensacions.
El resultat es tradueix en un ritme probable de 4.35 i possible de 4.25 tots ells suficients per a fer de llebre de 3.15. Em dóna confiança, si més no d'haver fet els deures.

PD: En el gràfic es veu el perquè de la desviació del Garmin, anant pràcticament sempre per la corda, sembla que hagi ocupat la totalitat de la pista. Si hagués fet cas als reslutats donats amb el GPS estaria per fer sub 3hores jijiji, així que els que no ho facin en pista o en un lloc ben mesurat que no es fiin gaire.
PPD: Com li vaig dir al Joako, GARMIN 0 Polar 1, ell en el seu test va quadrar la distància.
PPPD: Poso aquest enllaç amb la taula, tot i que no sé si durarà http://www.runners.es/rcs/comun/ficheros/371/tabla_254_1.htm

5 comentaris:

piernas ha dit...

Total que haras de liebre de 3:15 horas ???
Buff...
Yo a ver cual me pillo de liebre, supongo 3:45 y después ya veurem...

Ana ha dit...

confía en ti Pau! Estoy segurísima de que lo harás bien, aunque sufriendo un poco, q 3h 15 no es un paseito :)

Unknown ha dit...

Sinceramente te he visto muy fuerte y seguro Pau, seras buena referencia, si fuera a 3:15 no dudaría de anar amb tu!!

Dioni Tulipán ha dit...

Sí que estáis fuertes chicos !!
Con un último km a 3'45... palabras mayores!

Desde luego no has perdido mucha velocidad preparando tu reto >200K.

Y yo pensando que te iba a costar hacer la maratón a 3h15.

A volar!!

365chef ha dit...

Piernas, yo te veo más fuerte que 3.45, pero también es cierto que quizás no has entrenado específicamente para la maratón. A ver si nos vemos.
Ana, tal como dices, confío pero sufriré.
Gracias Joako, a ver qué.
DEnnis, mi reto 200 ha empezado por preparar bien la maratón, mejor base que esta no la hay. No eras el único que lo pensaba, la gente me miraba con cara de pánico. Tu cómo estás?
Pau

Les Curses més rendibles