dijous, 17 de setembre del 2009

Resum Agost

Amb la feinada que tinc em costa actualitzar el bloc a diari, això no priva que aneu entrant ja que amb els enllaços a altres blocs trobareu notícies molt interessants, algunes de bones, com la el campionat d'espanya aconseguit pel Triatló el Prat d'en Sergio Garcia i el Richard Calle, i d'altres no tant bones com l'accident de la Pilar Hidalgo, que per sort ha acabat bé.

El cas és que tenia pendent posar el resum d'agost, mes en que he apretat les dents per a arribar al punt òptim a aquest setembre i que sens dubte ha estat clau per a la prova d'octubre. La pena és que els efectes d'entrenar tant bé i sobretot l'augment de glòbuls vermells per haver estat en alçada no crec que durin un mes, així que el meu punt òptim probablement l'he aconseguit més per l'olímpic de Banyoles que pel Challenge de Calella.
Les sensacions de moment són prou bones, algunes nits ja em costa dormir, no tant pels nervis sinó donant-li voltes a què i com hauré de fer la tri. No he de tenir nervis, no veig cap raonament per no acabar l'Ironman després de l'entrenament realitzat, però els imprevistos i el fet de debutar sempre poden donar una mala passada. Com li comentava ahir al Xavi, en el moment que comenci a córrer segur que em relaxaré: hauré superat problemes amb el neoprè, punxades, errors a les transicions que em puguin desqualificar... Aleshores ja només dependré de mi, i de les possibles rampes, però crec que la diferència aleshores serà en el temps final, en caminar més o menys i podeu estar convençuts que això a mi m'és totalment igual, fer una hora més o menys no em preocupa.
Les xifres són les següents:

Natació: 33km, principalment concentrats en les dues primeres setmanes, nedant en mar obert i fent bons tests. Després en la piscina de 25metres m'ha costat més acomplir amb els "deures". Com dic respecte al llibre de Fink estic seguint l'entrenament intermig en quant a running i bici, però estic entre l'intermig i el d'acabar en la natació ja que de fet aquest és el meu objectiu en l'ironman.

Bici: 1.065km No són números que em sorprenguin, altres anys amb el Camino de Santiago o la Volta a Catalunya ja hi havia arribat, però sens dubte aquests mil han estat de molta més qualitat. N'estic content.

Running: 203,5km La duresa recau en què a més de la bici i la natació, he de fer més km de running que quan preparava la marató ara fa ja quasi 3 anys. Algunes tirades més bones i d'altres en què em va costar més tenir ritme.

Aquesta és una de les tirades de 25km, volta que avans acostumàvem a fer en bicicleta.

3 comentaris:

Sergio García ha dit...

Yo en agosto he tenido un volumen total seguramente bastante parecido al tuyo, aunque repartido de otro modo.
En natación, más o menos lo mismo, yo 26km, tú 33km. Creo que es suficiente para pruebas de larga.
En bici yo subí a los 1502km y a pie 115km, respecto a los 203 tuyos.
De mi experiencia en pruebas de larga, creo que influye mucho más el cansancio con el que te pongas a correr, que el propio nivel que tengas a pie, con lo que prefiero cargar más la bici y reducir a pie, que además siempre te deja más tocado.
De todos modos, con los 203km, imagino que tendrás bastante confianza a pie y hacer menos, de cara a un IM, puede dejarte con miedo ante una prueba así.
Otra cosa, en el gráfico, comparar minutos de natación, con km de carrera a pie... hace que no sea muy comparable. Puedes probar a ponerlo todo en horas, o a hacer una fórmula que por ejemplo, 3km de natación sean igual a 12km de carrera a pie, o 28km de ciclismo.
Suerte en Calella!

Pau ha dit...

Gracias Sergio, no eres el primero que me comenta que es muy importante entrenar bien la bicicleta, que por buen corredor que seas si llegas cansado al inicio del sector de running no te sirve de nada. Seguro que es verdad e intentaré ser algo conservador para que así sea, probablemente me haya faltado algún km de bici, en especial hacer alguna tirada más larga, pero creo que lo que hice será suficiente si mi objetivo es acabar y si puede ser con una sonrisa.
Me gusta tu nuevo blog, la carátula muy chula, con las banderas y eso, ahora a por el campeonato de España de corta distancia!!!

Pau ha dit...

por cierto, lo de poner los gráficos por horas es buena idea, además con lo lento que voy parecerá que entrene más!!!

Les Curses més rendibles