dimecres, 19 de novembre del 2008

Primers canvis en el Calendari 2009

Ha sortit ja el calendari provisional de la temporada 2009 de triatló a Catalunya. Em sorprenen dues coses: la primera és que hagin mantingut la data per la triatló internacional de Barcelona el 4 d’octubre. Ja sé que no estarà tothom participant en l’ironman, però molts dels amics triatletes, per no dir quasi tots, tenen com a principal objectiu de la pròxima temporada el challenge el mateix dia. Molts hi participarem, però estic segur que un gran percentatge dels que no, el seguiran, per tant entre una cosa i l’altre no veig la idoneïtat de fer-ho el mateix dia. No sé, és cert que com a seguidor es poden fer les dues coses, però és una mica estrés. Ja s’ho faran.
L’altre ens afecta molt més directament, i és que han recuperat el setembre per a fer la triatló B de Banyoles, i és una pena, tant pels que entrenàvem per distàncies més llargues com pels que ho feien com a objectiu final, crec que finals de juny era una bona època per fer-la. Potser el lamentable accident de la passada edició els ha fet tornar a l’època de sempre, però no crec que les condicions de calor fossin massa extremes. D’entrada doncs, ens afecta en la planificació, però hi ha alternatives.
Per començar una setmana abans a Balaguer faran un triatló B, es veu que l’any passat no el van acabar de fer per coincidències precisament amb Banyoles, però aquest sí. Encara no hi ha informació, però l’olímpic del 2008 va ser força exitós i nosaltres vam estar a la triatló de muntanya de Balaguer el dia anterior i a part d’algun petit defecte corregible estic segur que serà una molt bona cursa i en uns paratges espectaculars, a tenir en compte. L’únic problema és que el circuit de bici és muntanyós i per tant no l’ideal per a preparar el Challenge, ah, i les algues del llac ;-)
També hi ha la possibilitat d’avançar el Half Ironman que teníem previst i que de fet ens quedava una mica a prop del Challenge. Hi ha dues possibilitats a l’agost ja que durant el juliol no n’hi ha cap a Europa.
-
Antwerp Ironman 70.3August 2, 2009Antwerp, Belgium
http://www.marcherremansclassic.be/
M’ha semblant un half bastant pla, per tant ideal com a entrenament i a nivell de desgast i perillositat, a més per l’època ens podríem agafar algun dia abans i uns després i tornar fent turisme. Antwerp està a dotze hores i mitja de barcelona.
-
Ironman 70.3 GermanyAugust 16, 2009Wiesbaden/Rheingau-Taunus-Kreis, Germany
http://www.ironman703.de/Per mi no és tant ideal com el de Bèlgica, i si no m’equivoco el Nico no té vacances a l’agost, però pels que sí i tenint en compte que és un mes i mig abans que el Challenge, és una data ideal. No sé perquè em tira més el de Bèlgica. La distància semblant, unes 12 hores.
Per cert tots dos són bastant més assequibles que el de Mònaco (que podríem fer un altre any).
Finalment dues opcions més a tenir en compte: El triatló de Vitoria a finals de juliol
http://www.ascentium.org/ Bones dates, proximitat, i potser el “millor” són els 3km de tram nedant, per mi és una putada, però com a entrenament estaria molt bé. El problema és que demanen estar federat i no sé si val la catalana i que forma part del campionat d’Espanya i per tant desconec si està obert als amateurs o si els límits de tall són molt heavys.
I com a darrera possibilitat, tot i que segueixo pensant que és massa d’hora, hi hauria la possibilitat de fer el Half challenge del maresme, però no em tira gaire.
Per cert molta informació a
http://www.xtriatlon.com/
Pau

2 comentaris:

Anònim ha dit...

També teniu el 1/2IM de suissa el 7de juny o el 1/2IM de Austria el 5 de juliol (aquests dos queden més a prop de la data teòrica del de Banyoles no?). Si us apunteu a algun d'aquests m'apunto segur...
Vinga a recuperar!
Pau II

Pau ha dit...

El juny queda massa d'hora, passa com amb el half de Calella. En quant a Asutria a primers de juliol és l'Ironman, no el half, que cau un mes abans. De fet penso que si haguessin fet el Half challenge un mes abans que el Challenge tindria molt més èxit, suposo que el fan tant d'hora per fer proves i estar a temps de corregir (jo passo de fer de conillet d'indies jiji).
En tot cas Pau, podries intentar allargar fins a primers d'agost... o el juliol és sagrat? En fi, tens temps per pensar-ho. Sort amb l'entrenament de running.

Les Curses més rendibles