dijous, 14 de febrer del 2008

Estadístiques 2007 i algun consell

Tres gràfics molt xulos de la temporada 2007, on es poden veure les diferents etapes d’entrenament. Anar apuntant el què es fa cada dia està molt bé per evolucionar i després és interessant: es pot veure bé les èpoques de més i menys entrenament, i com a l’agost i setembre quasi no vaig fer res.

Aprofito aquesta entrada per fer dos comentaris importants. Quan un entrena, ha de començar a agafar referències de temps. Si es surt a córrer s’acostuma a anar entre el 80 i el 85%, això vol dir que encara que es millori, es seguirà anant al mateix nivell d’esforç. Si no es compara l’evolució de ritme d’entrenament, un es pot desanimar ja que l’únic que se sap és que portes dies fent el mateix recorregut, i sempre et canses igual. Quina és la diferència?, doncs que amb el mateix nivell d’esforç, al principi el ritme era un i ara és molt millor. Agafeu referències i veureu, de què parlo. I quan dic córrer també em refereixo a la bici, a la natació, o a qualsevol esport, en definitiva.

I una segona cosa és el famós mal als genolls dels corredors, igual que com deia amb el tema de l’alimentació, ni sóc metge ni m’agrada automedicar-me en excés, per tant si podeu consultar-ho amb algun doctor, millor. Però moltes vegades aquest dolor és una inflamació dels lligaments o tendons degut a la fricció amb l’os. Muscular bé la cama fa que els lligaments treballin menys, i per tant mica en mica aquest mal desapareixerà. Fins aleshores o si de tant en tant torna, prendre algun antiimflamatori és molt efectiu, tant abans d’una cursa com després d’un entrenament. Exemples: feldene, iboprufè o airtal. El tema reflex o per l’estil també va bé durant les curses, però no n’hem d’abusar en els entrenaments, ja que pot dissimular un dolor important. I sigui el què sigui anar al metge sempre és el millor.

I finalment els gràfics, que demostren una vegada més que en el 2008 hauré de fer més bici i sobretot més natació (van ser suficients per la sprint de l'any passat, però insuficients pels objectius del pròxim any).



2 comentaris:

robert mayoral ha dit...

deu n'hi do com t'ho curres!!!
jo porto amb detall tot el que faig, però crec que tu em superes...
Lo del Ironman de Nice, jo no l'he fet, vaig fer el distància C, comparteixen cursa a peu, natació i gran part del circuit ciclista...i et puc assegurar que pot resultar molt i molt dur...sobretot es traumàtic quan surts de l'aigua i et vols enxufar amb la bici i et tires més d'una hora pujant un port amb la bici...veus que el crono passa i tot just portes 20 kms de bici...pot fer-hi molt de vent....vaja..què és duret...però res INSUPERABLE!

Pau ha dit...

Ostres quin honor, un autèntic finisher escrivint en el meu blog!!
Gràcies Robert, la veritat és que aquest any de moment anem a per la B de Banyoles, i segons com vagi decidim pel 2009. Ja saps que molts dels que han fet una triatló tenen al cap arribar al final, però també molt respecte. El cas és que parlant-ho vam pensar que Niça seria bonic i planet per allò d'estar a prop de la costa, però d'alternatives sembla que al 2009 n'hi haurà.
En fi, pas a pas, o millor dit gambada a gambada, pedalada a pedalada i braçada a braçada...
PD: Uns ens ho currem amb les estadístiques i altres amb els fets... 7km de natació en un dia!

Les Curses més rendibles