dimarts, 8 de gener del 2008

Introducció entrenament

Aquesta setmana, i amb un dia de retard comença un entrenament que en 11 setmanes ens permetrà realitzar una marató en menys de 4 hores. És un temps estàndard que molts podreu assolir o acostar-vos-hi, i a partir d’aquí, es pot adaptar per fer millor temps.

És un entrenament més curt que d’altres, normalment es recomana començar com a mínim 3 mesos abans i és per això que cal arribar a aquesta setmana amb una base inicial. Com he dit altres vegades, el més important és tenir un objectiu concret, i per tant simplement començar aquest entrenament onze setmanes abans. De totes maneres a mi, que vaig fer-lo per la Marató de Barcelona de l’any passat, em va permetre estar en forma tant abans com després, per tant simplement podeu utilitzar-lo com una guia o una excusa per sortir a córrer, segur que si el feu durant un parell de setmanes, ja tindreu el mono de seguir-lo les altres 9.

Dos detalls finals importants: durant el primer mes, és interessant controlar l'alimentació i fins i tot intentar perdre pes (si cal, és clar). Després el propi entrenament ja serà suficient i només caldrà menjar variat. També és clau fer abdominals, estiraments i alguns exercicis després dels entrenaments.

A la web de runners world trobareu mil plans d’entrenament, per tant sempre podeu consultar-ho, els que he vist per marató són un pelet complicats, però la majoria de setmanes surten només 3 o 4 dies, jo en faria un més..

http://www.runners.es/Planes/

Exemple de sub 4 hores
http://www.runners.es/rcs/planes/2006/06_Jun/tabla_247_1.htm

Les Curses més rendibles