dimarts, 7 d’octubre del 2008

Barcelona Triathlon, la organització

He sentit algunes crítiques, i alguna petita errada van tenir, però és al·lucinant el què aquesta gent han aconseguit. Ja fa temps que a Barcelona es fa una triatló al mes de juliol, i ara ho porta la gent de X-trials que ho fan bé, però aquesta d’octubre ha estat increïble, un 10 a nivell de màrketing, reunir a més de 2.500 triatletes a l’octubre, època en què molts ja estem descansant, tancar les inscripcions quasi un mes abans, és que és brutal, i a més en la primera edició!!!

Si no m’equivoco són els mateixos que li han donat un aire diferent a la marató de Barcelona, els que van decidir amb gran èxit, que el recorregut havia de passar per dins de la ciutat, pels principals monuments, i els que han portat el circuit de bici des de Glòries a l’arc de Triomf, passant pel fòrum, per les torres Mapfre i tota la costa de Barcelona. La fira també prou xula, amb moltes empreses relacionades amb la triatló i amb la “presència” de la bici del Gómez Noya, que a tontos com a mi em fan gràcia veure-la i fer-m’hi una foto.
A partir d’aquí alguns defectes a corregir, els horaris de sortida són massa separats entre participants de la mateixa competició i en canvi propers entre les diferents distàncies, això barreja a molt gent fent diferents curses (per altra banda he sentit que van començar una hora tard, déu n’hi do). De 9 a 9.30 es podrien donar 3 sortides d’Olímpica, de 10.30 a 11 tres de sprint, i a les 12.15 la superesprint.
La bellesa del circuit de bici té un problema evident de problemes pels habitants de Barcelona que es veuen afectats, i sobretot s’ha de senyalitzar bé (20km són molts), cosa que pel què he vist a les classificacions no sempre s’ha fet ja que hi ha molts sense parcials i per tant que es deurien equivocar.

I el problema més gros a la vegada que evitable ha estat el poc control d’entrada i sortida a boxers, no pot ser que pogués entrar tranquil·lament, hi ha molt material valuós, des de possibles mòbils o carteres fins a sabates de bici o qualsevol component, fa falta més control.
El resultat, però sembla que és molt bo, especialment marcat per un circuit de bici preciós, i també s’ha de dir un dia que va acompanyar.

1 comentari:

Pau ha dit...

Doncs començo discutint-me jo mateix (és el colmo). El cas és que tot i que segueixo pensant que té molt mèrit aconseguir 2.600 triatletes i és de difícil organització, El Robert Mayoral (que hi va participar) critica coses que vaig veure: bicis amb acomples massa llargs, massa gent inexperta i per tant que no circulen per la dreta, peatons creuant a saco... És cert que són coses que s'han de corregir.
http://www.robertmayoral.com/2008/10/barcelona-triathlon.html

Les Curses més rendibles