divendres, 12 de juny del 2009

Restaurants 35 a 45 euros

Sis propostes del què per desgràcia val un dinar o sopar amb petits luxes, ja sigui en el local, en el menjar o en el servei. És el típic pressupost que per segons qui és inevitable si es vol un mínim de qualitat i per d’altres es reserva per petites celebracions. Jo sóc més dels segons, però per sort els meus ascendents (també anomenats pares) tendeixen a anar-hi de tant en tant i com a bon fill, els acompanyo. Els dos darrers, Hofmann i Ca la Maria, poden pujar fàcilment d’aquests 45 euros per persona, però a nosaltres ens va costar el què poso i tampoc ens vam estar gaire de res.

La Bodega
Jo ho trobo un pelet car, però els meus pares són uns assidus. És un restaurant simpàtic, a plaça Molina i amb una terraceta genial. El menjar es basa en una bona matèria prima i plats tradicionals: des de la chuleta a la pedra a callos o calamarçons passant per una extensa llista de bacallás. De tota manera el millor del restaurant és la presentació dels plats del dia i dels postres, mostrats per una important manada de cambrers molt divertits. No deixeu de saludar el jefe que no dubtarà en perdre uns minutets en xerrar del què sigui. Cal provar-lo.
Preu: 50 euros (pax) amb vins http://www.labodegapmolina.com/
Loidi
Tot i que sembla mentida pagar 45 euros a Barcelona no és sinònim de menjar bé. L'altre dia sopava al Tragaluz un menú molt més car i el peix era deplorable. El Loidi sí passa l'examen, si més no vam encertar amb els plats: un menú fixe de 35 euros (n'hi ha un altre de més car) i tres plats i postre. El local és poc íntim però tot força bo. Els 10 euros i pico de més surten de l'aigua, una Evian molt fashion que es fa pagar, i del vi, que no era baratet. Val la pena provar-lo.
Preu: 47euros (per pax) http://www.loidi.com/
Alba Granados
Menjar=8, servei=5 i tracte=8. Com es tradueix això en paraules. Els plats de l’Alba estan molt bons, la matèria prima és excel·lent i els preus correctes (les mitges racions són generoses), però van anar lents, no teníem cap pressa, però es va traduir en què alguns plats estiguessin freds. El tracte va ser excel·lent, ja que en tot moment van demanar si estava tot bé, i van intentar corregir, a vegades amb èxit, a vegades no, aquests problemes. Aneu-hi.
Preu: 40 euros (pax) amb vi (Luis Cañas 2005) http://www.albagranados.com/
Vinya-roel
Tot i ser un restaurant gran és simpàtic, de bon tracte (tot i que no parlen gaire català), amb una decoració original i envoltat d'ampolles. Ideal pels amants del vi ja que només afegeixen tres euros al preu oficial de venta i et donen totes les facilitats per si et vols endur l'ampolla. Tot el què vam provar ens va agradar força. Bon restaurant de preu mig-alt, concretament i sense estar-nos de res vam pagar 90 euros la parella. Per cert, té pàrking http://www.vinya-roel.com/
Hofmann
95% Tot i que els meus companys van quedar més contents, en el meu cas hi ha un no sé què que no em deixa donar-li un 10. El lloc està molt bé i amb facilitats per poder fer sopars privats. El servei bé, però amb algunes llacunes, i el menjar excel·lent però pel meu gust els plats eren poc elavorats i una mica pobres. En especial destacar que si es cobra més de 40 euros no es pot posar un sol tall de Foie (per cert fret) amb unes figues o un filet al nivell del del Vinya-roel. Aquests restaurants han de donar un toc més. Això sí els postres ho superen en escreix, genials de presentació i gust.
Preu: 90 euros (per pax) http://www.hofmann-bcn.com/
Ca la Maria Mas Ruscalleda.
Un bon restaurant a la carretera que va cap a Platja d'aro. Vam demanar tres plats amb foie (poc originals nosaltres), i els tres boníssims. Tan la Masia, com el servei molt agradables. La idea era dinar als Tinars, però estava ple, ells mateixos ens van recomenar aquest restaurant que està tot just al costat.
Preu: 87 euros + vi i propina (2) http://www.restaurantcalamaria.com/

1 comentari:

Bea ha dit...

El Vinya-roel i Ca la Maria, els meus preferits, relació qualitat preu. Al Hofmann, em va encantar anar: haig d'admetre-ho.

Les Curses més rendibles