dimarts, 12 de gener del 2010

Temporada 2009

Ha estat tant llarga aquesta temporada que no trobava el moment de fer-ne el resum, en tot cas ha estat un any irrepetible, on, si no ho he comptat malament, he dedicat una mitjana de quasi una hora i vint minuts al dia a fer esport (bici, natació o córrer). No acabo de veure si això és bo o dolent, però en tot cas han estat hores en bona part compartides amb amics, coneguts, estimats i estimades. Aquí van les tres disciplines per separat.
Run 10402 minuts 1967km 5’17 min/km
Una temporada molt regular, finalment no he arribat als 2000km però he estat constant al llarg dels 12 mesos. El ritme mitjà és de 5 minuts 17 segons, tot i que aquest any estic fent més km de qualitat, n’estic content ja que en les sessions de muntanya o al principi, que estava tocat, era molt baix, en tot cas aquest és un dels aspectes a millorar. Em fa ràbia no haver arribat als 2000, resulta que quan he tret els gràfics he vist un parell de tirades de més de 30km que no em quadraven, quan he anat a mirar les dades d’origen he vist l’errada: dues vegades havia posat els minuts on els km i al viceversa. El cas és que si només hagués passat una vegada igualment m’hagués quadrat, però dues... Per contra he fet molta més bici de la que poso, ja que per ciutat hi vaig molt sovint i generalment no ho compto, i sigui com sigui el que està clar és que hi he dedicat moltes hores.

Bici 230,25 hores 5620km ritme 24,4km/h
Primer per la lesió i després per necessitats biològiques, la bici sí que s’ha concentrat en complir de bon grat amb els 6 mesos que em tocaven. Cal destacar del gràfic que com parlàvem l’altre dia amb l’Albert, no vaig fer en cap moment una tirada de 180km, així que descobria la distància en l’Ironman, per contra sí vaig fer-ne alguna de més de 6 hores. El ritme ha estat de quasi 25km/h, crec que prou bo, tenint en compte que hi ha BTT i alguna bici de ciutat comptabilitzada. Aquest any vull començar aviat amb la bici, tirant una mica de BTT, ara que fa massa fred per agafar la de carretera.Natació 4140 minuts 4633 piscines de 50metres (231650 metres) 1’08minuts piscina
Doncs encara és més evident que la natació me l’he pres més com un entrenament que com un hobby, i la prova és que quan no n’he tingut necessitat, no hi he anat. El cert, però, és que m’ho he passat bé nedant, i espero millorar aquest any. Aviat començaré amb una sessió setmanal.

3 comentaris:

flashman ha dit...

Por curiosidad, como haces los gráficos esos?

Veo que te sale poco más de una hora a la semana de natación, pero también le sacas un partido creo que razonable para ese tiempo. De hecho te mueves en tiempos parecidos a los míos. Yo pensaba hacer solo dos entrenos a la semana de piscina, pero al final, como me relaja mucho, he vuelto a los tres, aunque creo que para un ironman no le sacas mucho partido a los tres días, y mejor correr o bici, pero seguro que me equivoco.

Abrazos

Pau ha dit...

Hola,

Los gráficos son con el excel, me gusta apuntar todo lo que hago (para motivarme, no para medírmela eh!) y luego simplemente creo un gráfico con el excel.
En cuanto a la natación, no me veo yo capacitado para dar muchos consejos, pero es falso que hiciera una sesión a la semana, si lo miras concentrado en los meses intensos de entreno me salen 3 sesiones semanales y a pesar de ello la mejoría ha sido poca. Por un lado opino que el entreno en bici y correr es más útil en la larga distancia, y como buenos ironman me han dicho, lo importante es saber que puedes hacer los 4 kms... por otro también creo que es un perdiodo muy largo y lo importante es pasártelo bien, así que si te apetece y relaja nadar, pues hazlo (puedes aprovechar ese tercer día de más para hacer una sesion doble, corriendo un poco en la cinta o haciendo spinning si tienes).
Ánimos

Bea ha dit...

Reinvindico en favor del meu marit que segur que ha superat els 2009 km, ja que igual que es va descontar en contra, segur que en algun moment s'havia descontat a favor. Raül: xivato!!!

Les Curses més rendibles