dimarts, 6 de maig del 2008

Natació

No sé si ja ho he escrit altres vegades, en tot cas us explico el què acostumo a fer: treballo en blocs de 500 metres i amb exercicis cada 100 (en el meu cas cada dos piscines de 50metres), i la rutina que segueixo és de 2 series lliures, 1 serie treballant colze, una treballant punt mort i una nova en la qual segons el dia faig una cosa o una altra (normalment faig una serie a tope, però si un dia estic més cansat aprofito per fer braça o esquena). De cara a la triatló sprint podeu fer el mateix amb piscines de 25 metres i per tant blocs de 250 metres o amb piscines de 50 i fer un parell o tres de blocs).
100 m de colze: El braç surt de l'aigua enganxat al cos i senyalant el genoll, d'aquesta manera reduim la fricció al treure'l. El recorregut per dalt el fa aixecant bé el colze i com si amb el dit polze volgués tocar l'aixella, i entra a l'aigua encara una mica doblegat. El braç que va per sota passa a l'alçada del pit amb un angle perfecte de 90º. Aconseguim que el cos vagi una mica de costat de manera que el braç que tracciona ho fa amb més efectivitat i el que va per fora friccioni molt poc.
100 m de punt mort: Aquí la idea és allargar al màxim el braç, com si féssim estiraments i no treure'l fins que l'altre estigui arribant. Es fan menys braçades, s'aprofita el lliscament a sobre l'aigua, i el moviment és molt més complert. Per treballar-lo és bo fer crol amb una fusta de manera que fins que una ma no ha agafat la fusta l'altra no la deixa anar.
Tot això ho he recuperat d'una converça amb el Nico via xat l'any passat. Us passo uns videos i enllaços.
Ian Thorpe, aquest és curt i es veu bé.

Popov, és una mica llarg, m'encanta al principi que hi ha una vista frontal amb el cap fora l'aigua, espectacular.

Michael Phelps: Aquest no té imatge inicial, cliqueu-hi perquè val la pena, mireu el tema del punt mort.
http://youtube.com/watch?v=ax77_hHq9Dc
Finalment nos enllaços:
Aquí hi ha molts videos: http://www.centripedal.com/weblog/swimming/swimming-videos-front-crawl
I aquí teoria:
http://www.swim.ee/models/_free_swim1.html
Apa, que hi ha feina

Les Curses més rendibles