divendres, 16 d’abril del 2010

Arcadi 2 de 3

Aquesta segona part va referida als entrenaments que en general és una part que no m’ha acabat de convèncer i de fet tampoc em dóna la sensació que sigui el capítol que més li va agradar escriure,

Cita 1: Com deia, la majoria de sessions han de ser aeròbiques. Excepte per als corredors que baixen de 3 hores a la marató (4:15 el km), o d'una hora i 24 minuts en la mitja (4 minuts el km), que, tot sigui dit, cada vegada són menys, amb una sessió setmanal de qualitat n'hi ha prou, sobretot si el diumenge es disputa alguna cursa. La resta d'entrenaments han de ser rodatges suaus, amb alguna tiradeta una mica llarga de tant en tant i prou.

Ho veig un entrenament massa light, crec que algú que vol fer per sota de 3.15 per exemple, s’ho ha de currar més, sempre que no comptem aquelles persones que ja tenen una genètica prou adaptada. Crec que el què explica no és generalitzable, i per norma general calen més entrenaments de qualitat per aconseguir les marques que comenta. Tampoc estic d’acord en què cada vegada són menys els què aconsegueixen bones marques, més aviat al contrari, la gent és cada vegada millor.

Cita 2: Fartlek mexicà, extreta d'un pla d'entrenament de Roger Roca. Es tracta de córrer uns 20 minuts d'escalfament i tot seguit començar els canvis d'aquesta manera: 9 minuts ràpids, 8 minuts lents, 7 ràpids, 6lents, 5 ràpids, 4lents, 3 ràpids, 2 lents, 1 ràpid, i finalment uns 10 minuts lents per recuperar i eliminar tot l’àcid làctic que s'hagi pogut quedar al cos.
Bon entrenament i sobretot fàcil de recordar, moltes vegades els fartlek son 3 tal 4 tal 2 tal, aquest comences per 8 i vas baixant fins a 0.

Cita 3: Encara que campions de la talla de Domingo Catalán no han estirat mai (ell sempre diu que encara no ha vist cap cavall de carreres que faci estiraments).


M’ha fet molta gràcia i m’ha recordat al Xavi i els seus amics del Tools que són antiestiraments. Els hi dedico.

Les Curses més rendibles