dimarts, 20 de gener del 2009

Els entrenaments de la Bea fins a la triatló

L'objectiu és doble, per un costat repetir una mitja marató, que serà la primera etapa de l'entrenament, i per l'altre arribar bé a les primeres triatlons de la temporada, en concret per al Prat el 3 o a Sitges el 10 de maig. Entremig podria caure una duatló entre finals de març o a l'abril, potser Barcelona, potser Vic?

Així doncs la primera part de l'entrenament serà totalment esbiaixat cap al running i consistirà en 4 entrenaments setmanals segons les següents condicions:
- 3 entrenaments de running acumulant un mínim de 25km (les dues primeres setmanes i de 30 les darreres) i amb sèries o tirades d'esforç (algun dia d'aquests parlaré d'alternatives a les tan odiades sèries).
- 1 dia lliure. Aquest dia es pot dedicar al què es vulgui, des de descansar si per problemes d'horari no es pot entrenar, fins a una quarta sessió de running, passant per bicicleta, spinning, estiraments, musculació, spa...
Aquest entrenament durarà 6 setmanes, comptant l'actual i la darrera que serà de recuperació, temps suficient per arribar bé a Banyoles l'1 de març i baixar de nou de les dues hores.

La segona estapa serà un entrenament de triatló amb preferència per la bicicleta ja que la base del running ja ha estat creada. En aquest cas l'entrenament pujarà a 5 setmanals:
-2 dies de bicicleta, on al menys un hauria de ser tirada més o menys llarga de carretera, i aprendre a rodar en pla, i l'altre més lliure, sessió d'spinning (adaptada a l'entrenament), BTT o carretera.
-1 tirada de running: Centrant en entrenaments entre 7 i 10km i guanyant potència i no tant volum.
-1 dia de natació: Fent tirades de mitjana d'un km i mai fent menys de 500metres seguits. Provarem manoples per augmentar la potència ja que la tècnica no la té dolenta.
-1 dia lliure segons les condicions anteriors.
Total 9 setmanes a partir del 16 de març i fins a la triatló de Sitges, o 8 si fes la del Prat. Suposo que la de Sitges és més maca que la del Prat, però el problema és que coincideix amb Terra de Remences.

I com l'entrenament no serà senzill penjo un vídeo que a la Bea i a mi ens fa fet molta, molta gràcia.

5 comentaris:

Bea ha dit...

A la ataquer!!!! Ara el que haig de fer és penjar guardar els entrenaments que vaig fent en el Google calendar. A veure si m'en surto! Crec, per això PT, que tots els lliures els hauré de dedicar a la natació... Si no molt sobrada no aniré...

Pau ha dit...

No cal que dediquis els dies lliures a la natació, el què he penjat jo són els dies bàsics que has d'entrenar, però algun dels dies pots fer una sessió doble i passar per la piscina abans, especialment els que facis spinning al DIR.
I com dius al ataquer!!!

Nic ha dit...

Just ara comenceu a córrer per les Aigües en una mini-nocturna... quina enveja... i jo aquí a la fàbrica currelant :(

Bea, si vols t'acompanyo jo a Sitges :P Pel meu calendari suposo que estaré mig (o del tot) mort, xò si cal una mica de claca, cap problema!

Robert Mayoral ha dit...

bona planificació, y a més amb temps de sobres...endavant i força!

Bea ha dit...

Si un crack com el Robert Mayoral em dona recolzament, no se'n parli més: al ataquerrrr!!!!

Les Curses més rendibles