diumenge, 22 de febrer del 2009

Pedalada als Monegros - Nic

Per les característiques de la cursa que m'espera d'aquí un parell de mesos al Marroc, es fa necessari fer diverses tirades llargues en BTT per zones desconegudes com, per exemple, els Monegros, a Hosca. Amb els col·leguis de la Titan ja fa tres anys que fem unes 3 o 4 sortides entre febrer i abril per aquella zona, tal i com férem el primer any en les sortides organitzades per en Carles Mas (ex-París-Dakar entre altres moltes proeses).

Ja que a més d'entrenar les cames volem també practicar la navegació, ens ho maneguem per fer recorreguts que ningú no coneix. Cerquem per internet les coordenades d'entre cinc i deu punts geodèsics de la zona on volem anar, i les carreguem als GPS. Fixem un ordre, i l'objectiu és passar per tots els punts en l'ordre establert. Clar, el GPS et marca com arribar al punt en línia recta, i la nostra tasca és saber buscar els camins correctes que ens hi porten. No és com amb en Carles Mas, que ens preparava un road-book per les seves sortides, però ens ho passem bé.

Divendres passat vam anar en Santi (mega-crack que es prepara, entre d'altres, per la Cape-Epic), n'Antoni, en David, en Xavier, i un servidor a fotre-li una mica de canya. La sortida començava a Peñalba (passat Candasnos), i tot plegat era un recorregut circular al nord de la N-II amb el punt més llunyà a Ballobar. Per fer els 8 punts en línia recta eren 56 km, i al final ens en van sortir 89km, tot per camins de terra (més alguna "encigalada" i conseqüent patejada camp a través). El desnivell acumulat va ser de 930 m, i em va acabar sortint 5 hores a 140 polsacions per minut. Us poso un grafiquillu abaix.


Vaig acabar molt content pq, tot i disparar-se'm les polsacions en les rampes de pujada del principi i no veure'm 100% fiable, un cop passades em vaig notar còmode tot el trajecte i les recuperacions després d'un esforç eren molt bones. Encara queda temps per arribar a les tirades de 120km fotent-li més canya com les de l'any passat, però crec que vaig per molt bon camí.

Ara bé, la millor part del dia va ser menjant les costelles de porc que preparen a la benzinera on haviem deixat els cotxes (a l'etrada del poble de Peñalba). BRU-TALS. El lloc el vàrem descobrir l'any passat, i les costelles també quan l'amo del lloc, en veure que després de pedalar demanavem un plat de macarrons, ens va dir: "Què collons us heu de fotre uns macarrons! Ara us trec el que us cal!". I sí, efectivament, ens calia un costellar de porc com aquell. Pau, apunta-ho a la llista dels teus restaurants més refinats perque, t'asseguro, que no he trobat cap altre loc amb unes costelles de porc com aquetes! Us en poso una fotografia de la divinitat (oju al kalimotxo del darrera!):


I bé, això va ser tot. Dissabte descans absolut (se suposa que estic en la setmana de descans, tot i que una tirada als Monegros s'ho val (i les costelles tb)), i diumenge... segurament sortida tranqui en moto, que cal començar la setmana a tope, que ara ja ve carregadeta de veritat!

Tanco amb un parell de fotos dels Monegros. La primera el Santi al tercer punt geodèsic, la segona, un paissatge de per allà.  




Nic

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Collons quina excursió!!
Em sembla de p.m.
Ni ha que fer mes cosas de aquestes
Salut

Anònim ha dit...

Et veig a tope Nico, per ser una setmana de descans no està malament. He estat mirant això de la Epic i també té molt bona pinta, pero el bitllet et dedu sortir per un ull de la cara.

Aquest matí he anat a fer la última tirada abans de la marató i m'han sortit 28km, el que seria 2/3 de la marató. Ara em veig amb possibilitats d'acabar-la. Patint pero acabant-la.

Aqui va el meu calendari, supeditat a que el futur Nico em deixi temps per entrenar:

- 1 Març marató Barelona
- 22 Març Duatló Barcelona-Sant Marti (existeix?)
- 5 Abril cursa Bombers
- 8 Juny Triatlo de Salou
- 21 juny 3 nacions a Puigcerdà
- 20 Juliol triatlo Sprint de Barcelona

Vinga! No pain, no gain.

Nic ha dit...

Ei Alex de nolimitssensations, doncs sí, són unes sortides molt guapes (i no per que les fem un divendres i tothom estigui al curro, eh! nooooooo :) La veritat és que van molt bé per ajuntar navegació, pistes rodadores, i clima molt sec.

Per cert, jo vaig a Can Caralleu (KnK), que està "agermanat" amb el Mediterrani i el Sagrada Familia. Vaig parlar amb el Nacho del grup de tri que heu muntat, xò per KnK només he vist un parell a la piscina que, per com entrenen, diria que fan tri. Si més no, ja estic al grup de muntanya i així, almenys, diversifico :P Molta sort amb el vostre equip!!!

-----------------

Alex cunyat, tio, vaia planning! Vas més fort que un mac de torrent, com diria es conco Cracio! Ei, una cosa, jo per la marató de Barcelona ni de conya m'hi veig, però sí que em ve de gust fer-ne un bon tram. M'havien proposat la duatló de Reus pel dia u, xò em motiva més suar la cansalada amb tu! Et puc fer de llebre? Ho parlem, i em dius quins trams t'interessen més, ok? Per fer mitja sí que m'hi veig, així que ja em diràs.

I txaval, com que una sprint el 20 de Juliol??? Serà possible? UNA OLÍMPICA TIO!!!

Anònim ha dit...

La de Barcelona només és sprint.

Lo de la llebre perfecte, però no em donis molt canya que després m'agafen pajarons.

Val, la pena, l'ambient està molt bé

Pau ha dit...

Àlex Boada la duatló de Sant martí sí que existeix i el cert és que és perfecte per provar, ja que és sprint i molt plana. De moment (al menys quan ho vaig mirar) hi ha inscripcions de sobre.
Estic amb el Nico que has de provar l'olímpica, prova una sprint des dels bombers a Salou i aprofita per fer la olímpica de Salou, també està, és bastant plana i els 10km són més curts (jiji).
Sort a la marató (y suerte a ti también Álex)

Les Curses més rendibles