divendres, 22 de maig del 2009

Restaurants 20-25 euros

A més de l’esport una de les meves passions és la cuina, tant fer-la com degustar-la. És per això que alguns dels primers posts hi estaven relacionats i guardo un espai en el frame esquerre dedicat als restaurants més significatius que he anat provant.
He ordenat i buscat fotos de la trentena de referències que hi ha i els aniré penjant en les següents entrades. Dedicat al Nuñez del Crackovia, començo aquí per 5 dels restaurants que ronden els 20 euros, sempre poden sortir més cars depenent dels plats i dels vins, però “ens ho podem permitir, no?”
Si algú els prova ja podrà opinar, així que endavant, servirà per tenir els comentaris actualitzats.

Margarita Blue
Si es vol menjar mexicà amb bona música i prendre els millors mojitos de Barcelona no hi ha dubte que el Margarita Blue és el local ideal. El millor és començar amb unes tapes on no hi poden faltar els nachos, el chip and dip o els tomàquets verds fregits, i de segon un bon plat. De postres els coctails poden ser l'inici de les copes. De la mateixa cadena hi ha el Rita blue i el Rita Rouge, en aquest segon vem pendre un rissoto molt bo i unes espectaculars fajites de vadella i foie. Preu: al voltant de 22 euros pp. però molt variable. www.margaritablue.com
La Maison du Foie-gras (aquest restaurant va tancar)
És un petit restaurant d’aquells que ara ja costa reservar (sense fer cap publicitat) i en el qual pots degustar, com en pocs altres llocs, la cuina francesa. L’origen és una petita xarcuteria de foies, formatges, productes relacionats amb l’ànec i vins on hi ha cinc o sis taules i on Thierry Moger ofereix, a més d’una gran carta, menús de Foie+formatges+Plat principal per uns 15 euros. Nosaltres vam degustar magret i confit acompanyat per unes ostres d’aperitiu i un Bordeus.Preu: 20 euros
En aquest blog també se’n parla http://tbfe.blogspot.com
Taktika Berri
Hi ha llocs de pintxos que estan bé, el Lizarrán, el Sagardi... però els més genuïns són els del taktika berri. No busquen originalitat i el seu fort és la materia prima. Truita de patates, cranc, morcilla o espectacular el de lluç. I sempre acompanyat d'un Txacolí. També té restaurant i amb molt bona fama, però no hi he anat.Preu: variable entre 16 i 22 euros pp.web
Centfoncs
És un restaurant correcte, sense masses pretencions però on es pot anar a fer un bon àpat sense passar dels 20 euros per persona. Jo vaig encertar més que la Bea, i la lasagna d'esberginia amb formatge de cabra estava excel·lent. Tipus Botiga o Mamasita. Preu: 40 euros (2) Tot i que hi ha una carta de vins molt extensa i de diferents preus.http://www.centfocs.com
La Botiga
Ja fa uns anys vam descobrir aquest restaurant a l’avinguda Tarradelles. S’assembla als de la cadena de la Mamasita, Quinze nits... és a dir menjar prou bo, en part precuinat, però sempre molt ben presentat i d’una qualitat preu immillorable. Ideal per sopars en què un no es vol gastar molta pasta i sopar com a casa. Aquesta vegada vam provar el nou local a prop del Corte inglés, i també correcte (estaria bé que parlessin català però ja se sap...). El millor, el pa amb tomàquet. Preu: 36 euros sense vi (2).web

1 comentari:

Jordi Salvador Casanovas Tusell ha dit...

Som els de la maison du foie gras, els informem de que la direcció i el telèfon estan equivocats.
Els agrairiem molt si ho poguesin modificar, les dades correctes són: c/ Escoles pies nº3 telf. 972 88 34 93.
Actualment el telèfon indicat a la vostra web pertany a una família que no para de rebre trucades.
Moltes gràcies.

Les Curses més rendibles