dimecres, 27 de maig del 2009

Restaurants 25-35 euros (I)

Curiosament potser aquest és el sector més complicat, especialment a Barcelona, i en canvi és un dels que generalment més es busca: anar a menjar bé però sense deixar-s’hi un pressupost propi d’una celebració. Les referències són especials: restaurants fora de Barcelona o exòtics, opció que acostumem a considerar sovint. De totes maneres tinc pendent tornar a 4 restaurants que jo crec que podran estar en aquesta categoria: el DO a Verdi, on serveixen bones i originals tapes i vins ben seleccionats (tot i que hi falla que deixin fumar), la Panxa del Bisbe, també de tapes però amb tocs més exòtics, prop del carrer Escorial, una tercera proposta a Gràcia és el Samsara, hi vam anar fa molt i en tinc un record prou bo, menges en pufs i la matèria prima és excel·lent. Finalment, i com a representant de la cadena de Les Quinze nits iniciada a Palamós, em quedo amb el Balthazar per l’arròs amb sèpia i ceps i el foie a la planxa. Quan hi torni, crònica detallada, i una entrada nova amb 4 més.

Pequeña Isla
L'aspecte, més aviat humil del local contrasta amb el servei, la qualitat i la presentació d'aquest restaurant a la Mola, a Formentera. S'hi poden provar plats típics d'Eivissa, embotits, amanida de peix sec, xai i com no arrossos, peixos i altres carns. Les racions són abundants, especialment els arrossos i el preu molt correcte tenint en compte que la Illa és cara.
Preu: 28 euros (pax) amb vi (Fra Guerau)
www.pequenaisla.com
Thaï Gardens
L’eterna discussió, la Bea prefereix el Thaï Gardens i jo l’Indochine. Una cosa està clara, el Thaï ha aconseguit un ambient molt selecte, molt fashion (serà per això que li agrada?). És un restaurant on, segons els entesos, es pot degustar autèntica cuina thailandesa, de fet nosaltres vam demanar el menú degustació, i tot i que no està tot superbo proves moltes coses. Val la pena anar-hi, en particular amb gent de fora.
Preu: 70 euros (2 pax)
www.thaigardensgroup.com

La Bota
En aquest restaurant, que es troba just al costat de Roda de Barà a Tarragona, es fa cuina tradicional, però amb molt de gust, presentació i bon servei. Si hi esteu a prop no dubte en passar-hi. A més vaig provar un Montsant molt bo, Fra Guerau.
Preu: 30 euros pp .
web
Indochine
No és la primera vegada que anem a aquest restaurant tant peculiar i autèntic. S’ha creat un ambient totalment oriental, amb la cuina vista i on la carta es distingeix per plats thailandesos, cambotjants, vietnamites... Nosaltres després d'uns aperitius, vam prendre un plat cadascú (força abundants) i una mica d'arròs blanc (khano). Cal reservar-se pels postres, el Khao Niao Mumuang espectacular: arròs amb llet de coco i mango.
Preu: 22 euros pp. Tot i que normalment surt entre 4 i 7 euros més si s'hi va amb més gana.
www.indochinebarcelona.com

Les Curses més rendibles