dilluns, 23 de juny del 2008

Impressions triatló de Balaguer


Van fallar algunes coses però també és cert que dóna ganes de fer-la. A diferència d’altres vegades començaré per les bones perquè crec que val la pena ressaltar les dolentes (com a crítica constructiva de cara a properes edicions). Les bones es centren en dos fets, el primer i més important és que és un circuit preciós, tant el de natació, com el de córrer i per sobre de tot el de bicicleta. Realment en la bici es passa per paratges molt bonics i combinant diferent tipologia de paisatges, terrenys i dificultats. Sigui com sigui això les cròniques dels que hi van participar ja ens ho concretaran. També s’ha de dir que per norma general els de Pedala han estat sempre atents a les nostres peticions, tant abans, com durant i després de la competició.

Però també hi ha moltes coses que no em permeten parlar del tot bé, i que considero que són prou importants com per destacar-les. Per ordre cronològic i de menys a més important.
- Els boxes s’obren massa tard i no hi havia prou gent per a donar els dorsals. Simplement mitja horeta abans hagués beneficiat un procés que si és complicat quan només hi ha un box, empitjora quan n’hi ha dos i separats.
- El circuit de bici és massa llarg, la qual cosa per un costat esbiaixa massa la triatló cap al sector bici i per altre s’escapa molt de la definició real d’una triatló esprint. Això no ho diria si no fos possible escursar-lo, però no és el cas i en alguns punts es tendeix a desviar en excés la trajectòria lògica del camí per buscar trams que serien evitables. Simplement no cal. 20km de BTT ja són més durs que 20 de carretera, perquè 30?
- Una errada ja més greu i totalment imperdonable és que d’aigua no van ni sobrats ni ben aprovisionats, haurien de tenir a més de bidonets, i sobretot garrafes grans de 5 litres per si la gent vol reomplir. Al km 20 vam haver de donar aigua nosaltres a algun participant, però el pitjor és que durant les dues o tres hores de cursa no donin res sòlit, ni una miqueta de fruita, ni res. Per molt que part de la gràcia de la triatló és portar-te les coses a sobre, no es poden arriscar en una cursa tan llarga a que hi hagi defalliments. Molt greu.
- I el pitjor de tot és el circuit de running. A mi no em sembla malament que facin pujar mil escales o que el circuit sigui dur, el que em sembla fatal és que no ho publiquin. Ara fa dos setmanes comentava com la federació li contestava al Nico davant de la seva errada al running que “estava desqualificat perquè el circuit està publicat a la web i és responsabilitat seva conèixe’l”, però és que la informació que donen a la web de Pedala no té res a veure amb el real. I això no és ni seriós ni professional. A més comparant els temps d’aquest any amb els de l’any passat encara l’han endurit més. Una vegada més ho critico perquè hi ha alternatives, per mi una volta per dalt i una per baix seria molt més lògic, i sigui com sigui sempre publicat i que la gent decideixi.
Crec que s’haurien de replantejar totes aquestes coses si volen tenir futur. Vaig escollir la triatló de Balaguer perquè és de les poques (per no dir l’única) triatló esprint de BTT que hi ha a Catalunya i per tant permet participar en una cosa tant divertida com és la triatló sense necessitat de ser un megapro i sobretot de tenir el material necessari per competir en el circuit normal (principalment una bicicleta de carretera). Poden tendir cap a fer una Xterra més dura, però això ja existeix. En canvi, per les seves característiques i la bellesa dels paratges de Balaguer, si escullen fer una triatló més popular, una esprint de veritat, té tots els alicients per convertir-se en un clàssic, però per això haurien de corregir totes aquestes errades importants. Els de Pedala han de veure que en un any en què totes les triatlons s’estan desbordant de participants, ells han mantingut el nombre de participants (i això que insisteixo, l’any passat el recorregut de running era més senzill).
PD: El millor i un dels millors temps de running en la posició 113 i 114?

1 comentari:

ivan ha dit...

estic d'acord!
fare la cronica personal que va ser encara mes accidentada, pero per culpa meva.
ara, segur que repeteixo!

Les Curses més rendibles