divendres, 13 de juny del 2008

Tapering

Tapering és la paraula designada per la darrera setmana abans d’una competició, es tracta de permetre que la musculatura i la ment assimilin tot l’entrenament a la vegada que es recarreguen les piles. És molt important no fer cap sessió de desgast, la meva proposta és que repartit com vulgueu feu en tota la setmana les distàncies de la triatló (potser a la bici amb una mica menys ja n’hi ha prou). En definitiva que feu 750 de natació, 5km de running i 25km de bici, i no cal que sigui amb tres sessions, per exemple el dia que feu els 750 de natació podeu rodar una mica amb la bici (10km), o al revés, abans de córrer podeu fer 500 de natació.... Sigui com sigui és molt personal, jo no us recomano un descans total, però si no voleu fer distàncies tant llargues no passa res, el cas és arribar descansat al dissabte, ara ja no entrenareu més i l’únic que es tracta és de rodar (sempre al 70%, no més).
Per l’alimentació, importantíssim no canviar massa els hàbits, no us poseu a menjar ara llenties per tenir ferro, mengeu equilibrat, important carn, a principi de setmana vermella i abans de la cursa pollastre, fruits secs, pasta (o arròs o pa), esmorzeu cereals algun dia, fruita i sobretot molta aigua i a partir del dimecres beveu isostar o similar de tant en tant. Finalment, crec que ja ho vaig comentar, però durant la cursa estaria bé que prenguéssiu una o dues barretes energètiques, o gels o coses així. Les de decathlon estan bé, jo agafo unes de Noisette, vigileu en agafar les de xocolata ja que es desfarà, el Nico pren unes que són com de mel que s’assimilen més ràpid. El cas és que si podeu comprar-les avui i provar com us senten durant l’entrenament d’aquest cap de setmana millor, sinó és perillós.
Per resumir, aquesta setmana al lloc de feina no hi poden faltar ni els fruits secs per anar picant (sobretot a partir de dimecres o dijous) i l’aigua, molta aigua.
Per a aquest cap de setmana:
Dissabte a la tarda aniré amb la Bea a nedar a la platja de Poble nou (dues o tres voltes de 20 minuts). També ha confirmat gent que anirà a prendre el sol.
Diumenge a la tarda BTT (25km) + 7km de running. Quedem a casa nostre, deixem allí el calçat donem la volta en BTT deixem les bicis i fem un circuit de 7km que tinc marcat i que passa pel parc Güell. Hora de quedar a les 5.45.Dilluns o dimarts us penjaré l’excel amb tot el que heu de portar per la triatló. Per cert, ja he reservat per 10 al càmping a la una del migdia.

Les Curses més rendibles